Reviews

‘Wat een lekker begin van mijn coachingstraject’

Wat was ik moe ‘s avonds! Maar ook voldaan! Ik vond het een hele nuttige dag en start van mijn individuele traject Duidelijk jezelf. Ik vond het ook echt knap hoe snel de acteur kan schakelen tussen de situaties die wij schetsten. De groepsgrootte was precies goed, had niet groter moeten zijn denk ik. Bij de intro had het wel interessant geweest om te horen wat de connectie van iedere cursist met jou is. Dit was bijvoorbeeld mijn eerste dag maar niet voor iedereen zo ontdekte ik later.

Eline, PGGM
Reactie op 'Dag werken met acteur'

‘Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt.’

Jacomijn was op zoek naar een totaalplaatje van haar gedrag en communicatie. Ze heeft al meerdere testen gedaan en wilde nu graag weten hoe al die kenmerken zich met elkaar verhouden.

Dit zegt Jacomijn er zelf over: ‘Ik vind de uitkomsten van de test heel herkenbaar en vooral ook activerend. Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt. Helemaal geen vaag en algemeen kleurtype als uitkomst dus. Het werkt activerend omdat ik weer heel scherp heb waar ik mee bezig ben en waar ik weer mee verder kan. Hoe ik op in stresssituaties reageer bijvoorbeeld vond ik heel opvallend. Ik haal daar dingen uit die ik ook in niet-stressmomenten toe kan passen. Dat laatste kwam vooral naar voren uit de nabespreking met Eiline. Ze legt de uitkomsten heel concreet uit naar hoe het je verder kan brengen.’

Jacomijn
Persoonlijkheidsanalyse

‘Hoe kan ik ook dominante gesprekspartners meenemen?’

Victoria was begin dit jaar de eerste die zich op mijn nieuwe kantoor in Amersfoort meldde voor een (deel uit) de 1 op 1 coaching Duidelijk jezelf. Ze wilde graag beter leren omgaan met dominante gesprekspartners. Dit zijn mensen die duidelijk en vaak dwingend van zich laten horen in overleggen en in een 1 op 1. Met een DISC-profielschets achterhaalden we eerst de belangrijkste persoonlijke kenmerken en de communicatiestijl van Victoria zelf. We bespraken ook welke reacties zij zelf oproept bij anderen. Vervolgens oefenden we in rollenspellen met behulp van de camera hoe Victoria op haar eigen wijze om kon gaan met de zogenaamde ‘rode’ types zodat ze zich er allebei goed bij kunnen voelen.

Dit zegt Victoria er zelf over: ‘Ik kwam met heel veel plezier bij Eiline. Zelfs op mijn vrije dag. Wat mij vooral heel erg geholpen heeft om mijn doel te bereiken, zijn de rollenspellen. Ook het terugkijken van de camerabeelden na afloop hielpen daarbij. Ik ontdekte gaandeweg dat ik door te spelen met mijn eigen energie meer kon bereiken met en bij dominante gesprekspartners. Ook heel concreet zijn – en dus vooral niet te veel details, waar ik zelf wel gek op ben – helpt bij dit soort mensen. En door dat echt al te oefenen, te voelen en te ervaren, werd het steeds makkelijker om wanneer ik het nodig had het ook te laten zien. Eiline kan goed luisteren en is echt betrokken. En dat laatste straalt echt van haar af’.

Victoria, Victory Development
Persoonlijkheidsanalyse

‘Ik kan mezelf weer heel goed neerzetten!’

Mike was aan het solliciteren en wilde graag zelfverzekerd maar ook transparant overkomen in zijn gesprekken. Zodat hij op een plek terecht zou komen waar hij werkelijk paste en zijn talenten kwijt kon.

Dit zegt Mike er zelf over: ‘Direct en down to earth, maar wel met gevoel. Dat is de manier waarop Eiline werkt.Toen ik mijn baan kwijt raakte en ik weer sollicitatie gesprekken moest voeren bleek dat ik moeite had om mezelf in de korte tijd die je tijdens zo’n gesprek hebt, goed neer te zetten. Door een combinatie van theorie & praktijk en een geweldige dag met de acteur, kreeg ik meer inzicht op hoe ik overkom en wat wel en niet werkt tijdens zo’n gesprek. En wat denk je? Ik heb inmiddels een hartstikke leuke baan gevonden!’.

Schoenen zeggen iets over jouzelf
Mike, Gunnebo Logistics

‘Ik wil me niet langer onzeker voelen over mijn beslissingen’

Henriette startte in november 2018 bij mij in een 1 op 1 Duidelijk jezelf. Ze had net haar contract opgezegd en wilde nu op zoek naar een echte leuke baan. Eentje waarin ze zichzelf helemaal kon laten zien en horen. Want dat laatste ontbrak er te vaak aan waardoor ze niet de stappen zette die ze graag zou willen zetten en ook veel te lang was blijven hangen in haar oude baan.

Dit zegt Henriette er zelf over: ‘In november 2018 ben ik bij Eiline gestart. Mijn behoefte was vooral om meer zelfvertrouwen/me meer zelfverzekerd te voelen. Ik twijfelde vaak aan mijn beslissingen en kwam daardoor niet altijd in actie zoals ik zou willen. We begonnen met een DISC-profielschets. Dit gaf me duidelijkheid in wat mij kenmerkt en hoe anderen mij zien. Van hieruit zijn we gaan werken.

Eiline heeft me geholpen met me bewuster te worden van wat ik denk, voel en wil. De afgelopen maanden hebben mij geleerd dat ik nu inderdaad meer bewust ben van wat ik wil en er ook op tijd naar handel. Ik blijf beter in contact met mezelf. Probeer me niet te laten lijden door “angst”. Ik spreek me vaker uit van wat ik ervan vind en ook wat een reactie met me doet. Het is voor mij een uitdaging om in mijn kracht te blijven en me voortdurend af te vragen wat wil ik. Daar hoort ook bij dat ik beter mijn grenzen moet bewaken in zowel werk- als privé situaties. De sessie met de acteur was een eyeopener. Het was confronterend maar heel verhelderend.

Eiline creëert een prettige en veilige omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn. Ze is betrokken en integer. Een fijne gesprekspartner, open en oprecht. De sessies zijn met een lach en een traan en ik kom er iedere keer weer met energie vandaan.’

Henriette
Reactie op 'Dag werken met acteur'

‘Ik heb genoten en geleerd!’

Ik vond het erg leuk je vandaag te ontmoeten! Ik heb enorm genoten en geleerd van je workshop.

Inge
Reactie op workshop 'Maak de indruk die je wilt'