Reviews

‘Het is heel vervelend om niet gehoord te worden’

Laura wilde graag leren hoe ze anderen makkelijker mee kon nemen in haar ideeën. Ze had het gevoel dat ze onvoldoende gezien en gehoord werd. Laura ontdekte in de training de kracht van haar eigen (lichaams)taal. 

Dit zegt Laura er zelf over: ‘Door de training van Eiline ben ik bewuster gaan kijken naar mezelf, zowel privé als zakelijk. Tijdens de training maak je gelijk stappen. Je ontvangt nuttige feedback en ontdekt je ‘blinde vlekken‘ op verschillende onderdelen zoals kleding, houding, stem, uitdrukking en voorkomen worden zichtbaar. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat ik door alleen al harder te praten mensen veel makkelijker mee kan nemen in mijn verhaal. Maar ook door mijn boodschap heel concreet te maken, komt deze veel beter aan. Ik ben nu veel bewuster over wat ik doe en zeg en op welke manier. Het is een prettige samenwerking in de cursus met Eiline en de medecursisten. Eiline ziet precies wat je nodig hebt en speelt hier goed op in.’

Laura, Rabobank
Communicatietraining groep 'Duidelijk Jezelf'

‘Ik wil me niet langer onzeker voelen over mijn beslissingen’

Henriette startte in november 2018 bij mij in een 1 op 1 Duidelijk jezelf. Ze had net haar contract opgezegd en wilde nu op zoek naar een echte leuke baan. Eentje waarin ze zichzelf helemaal kon laten zien en horen. Want dat laatste ontbrak er te vaak aan waardoor ze niet de stappen zette die ze graag zou willen zetten en ook veel te lang was blijven hangen in haar oude baan.

Dit zegt Henriette er zelf over: ‘In november 2018 ben ik bij Eiline gestart. Mijn behoefte was vooral om meer zelfvertrouwen/me meer zelfverzekerd te voelen. Ik twijfelde vaak aan mijn beslissingen en kwam daardoor niet altijd in actie zoals ik zou willen. We begonnen met een DISC-profielschets. Dit gaf me duidelijkheid in wat mij kenmerkt en hoe anderen mij zien. Van hieruit zijn we gaan werken.

Eiline heeft me geholpen met me bewuster te worden van wat ik denk, voel en wil. De afgelopen maanden hebben mij geleerd dat ik nu inderdaad meer bewust ben van wat ik wil en er ook op tijd naar handel. Ik blijf beter in contact met mezelf. Probeer me niet te laten lijden door “angst”. Ik spreek me vaker uit van wat ik ervan vind en ook wat een reactie met me doet. Het is voor mij een uitdaging om in mijn kracht te blijven en me voortdurend af te vragen wat wil ik. Daar hoort ook bij dat ik beter mijn grenzen moet bewaken in zowel werk- als privé situaties. De sessie met de acteur was een eyeopener. Het was confronterend maar heel verhelderend.

Eiline creëert een prettige en veilige omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn. Ze is betrokken en integer. Een fijne gesprekspartner, open en oprecht. De sessies zijn met een lach en een traan en ik kom er iedere keer weer met energie vandaan.’

Henriette
Reactie op 'Dag werken met acteur'

‘Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt.’

Jacomijn was op zoek naar een totaalplaatje van haar gedrag en communicatie. Ze heeft al meerdere testen gedaan en wilde nu graag weten hoe al die kenmerken zich met elkaar verhouden.

Dit zegt Jacomijn er zelf over: ‘Ik vind de uitkomsten van de test heel herkenbaar en vooral ook activerend. Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt. Helemaal geen vaag en algemeen kleurtype als uitkomst dus. Het werkt activerend omdat ik weer heel scherp heb waar ik mee bezig ben en waar ik weer mee verder kan. Hoe ik op in stresssituaties reageer bijvoorbeeld vond ik heel opvallend. Ik haal daar dingen uit die ik ook in niet-stressmomenten toe kan passen. Dat laatste kwam vooral naar voren uit de nabespreking met Eiline. Ze legt de uitkomsten heel concreet uit naar hoe het je verder kan brengen.’

Jacomijn
Persoonlijkheidsanalyse

‘Je bent direct met respect’

Bedankt voor de inspirerende workshop van vorige week. Hoe mooi dat jij het verschil maakt! Ik vond het heel waardevol en fijn dat je zo direct en respectvol bent.

Thea
Reactie op workshop 'Maak de indruk die je wilt'

‘Ik mis de energieke Annemarie van vroeger’

Het lukte Annemarie niet om na een ziekte terug te komen op haar oude energieniveau en zo kwam ze bij mij binnen. Ze voelde zich (te) vaak onvoldoende gewaardeerd/erkend en dat frustreerde haar. Ze wilde weer vol levenslust en vertrouwen leven, werken en genieten.

Dit zegt ze er zelf over: ‘Eiline liet me heel veel oefeningen doen om beter voor mezelf te zorgen en minder vaak het groepsbelang te laten prevaleren. Zo moest ik bijvoorbeeld een lijst maken van de dingen die me energie geven. En dat dan ook daadwerkelijk gaan doen. Ik leerde om me kwetsbaar op te stellen door eerder aan te geven wat ik zelf graag wil in plaats van mee te gaan met de meerderheid. En ik leerde om op een positieve manier aan te geven wat het met me doet als iets niet gaat zoals ik het wil en dat het laten vallen van stiltes daarbij heel effectief kan zijn. Ten slotte leerde ik ook om dingen los te laten, goed is goed genoeg. Ik volg nu meer mijn hart en dat voelt goed’.

Annemarie, De Nederlandsche Bank
(Communicatie)coaching Duidelijk jezelf

‘Wat een lekker begin van mijn coachingstraject’

Wat was ik moe ‘s avonds! Maar ook voldaan! Ik vond het een hele nuttige dag en start van mijn individuele traject Duidelijk jezelf. Ik vond het ook echt knap hoe snel de acteur kan schakelen tussen de situaties die wij schetsten. De groepsgrootte was precies goed, had niet groter moeten zijn denk ik. Bij de intro had het wel interessant geweest om te horen wat de connectie van iedere cursist met jou is. Dit was bijvoorbeeld mijn eerste dag maar niet voor iedereen zo ontdekte ik later.

Eline, PGGM
Reactie op 'Dag werken met acteur'