Reviews

‘Ik kan mezelf weer heel goed neerzetten!’

Mike was aan het solliciteren en wilde graag zelfverzekerd maar ook transparant overkomen in zijn gesprekken. Zodat hij op een plek terecht zou komen waar hij werkelijk paste en zijn talenten kwijt kon.

Dit zegt Mike er zelf over: ‘Direct en down to earth, maar wel met gevoel. Dat is de manier waarop Eiline werkt.Toen ik mijn baan kwijt raakte en ik weer sollicitatie gesprekken moest voeren bleek dat ik moeite had om mezelf in de korte tijd die je tijdens zo’n gesprek hebt, goed neer te zetten. Door een combinatie van theorie & praktijk en een geweldige dag met de acteur, kreeg ik meer inzicht op hoe ik overkom en wat wel en niet werkt tijdens zo’n gesprek. En wat denk je? Ik heb inmiddels een hartstikke leuke baan gevonden!’.

Schoenen zeggen iets over jouzelf

Mike, Gunnebo Logistics

‘Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt.’

Jacomijn was op zoek naar een totaalplaatje van haar gedrag en communicatie. Ze heeft al meerdere testen gedaan en wilde nu graag weten hoe al die kenmerken zich met elkaar verhouden.

Dit zegt Jacomijn er zelf over: ‘Ik vind de uitkomsten van de test heel herkenbaar en vooral ook activerend. Je krijgt je eigen gedrag heel duidelijk in beeld, alsof je in de spiegel kijkt. Helemaal geen vaag en algemeen kleurtype als uitkomst dus. Het werkt activerend omdat ik weer heel scherp heb waar ik mee bezig ben en waar ik weer mee verder kan. Hoe ik op in stresssituaties reageer bijvoorbeeld vond ik heel opvallend. Ik haal daar dingen uit die ik ook in niet-stressmomenten toe kan passen. Dat laatste kwam vooral naar voren uit de nabespreking met Eiline. Ze legt de uitkomsten heel concreet uit naar hoe het je verder kan brengen.’

Jacomijn

Persoonlijkheidsanalyse

‘Ik kan nu echt duidelijk mezelf zijn’

Marsha kwam met het doel om te achterhalen wie ze echt was en wat ze met haar leven wilde. Ze wilde een nieuwe richting op met haar werk en zocht ook naar handvatten hoe ze zichzelf in deze fase puur en zelfverzekerd kon presenteren zodat ze iets zou vinden wat echt bij haar past.

Dit zegt Marsha er zelf over: ‘De training heeft mij enorm veel gebracht. Het is een echte eyeopener geweest. Ik ben mezelf tegengekomen en heb verschillende kanten van mezelf ontdekt. Dit komt vooral door de fijne instelling van Eiline. Door de training heb ik stappen kunnen ondernemen om echt voor mezelf te kiezen en daarmee overtuigend mezelf te zijn. ‘Wat wil ik?’, Waar sta ik?’, ‘Hoe kom ik over?’ en ‘Hoe kan ik dingen het beste aanpakken?’, dat zijn vragen die ik daadwerkelijk tijdens de training beantwoord heb gekregen. Eiline heeft deze niet beantwoord, maar dit heb ik door haar vraagstelling en opmerkingen zelf kunnen doen. De vragen en opmerkingen van Eiline zorgen er voor dat je echt over jezelf gaat nadenken. Ik kan de training echt iedereen aanbevelen. Het is zo fijn om puur met jezelf bezig te zijn. Het heeft mij echt veel zelfkennis gebracht, waardoor ik nu echt ‘duidelijk mezelf’ kan zijn.’

Marsha

Communicatietraining groep 'Duidelijk Jezelf'

‘Ik ben bewuster van mezelf en weet hoe vreemde mensen tegen mij aan kunnen kijken.’

Nienke wilde graag haar zelfvertrouwen terug. Na het krijgen van haar eerste kind had ze het gevoel dat ze stil was komen te staan in haar werk bij de bank en durfde ze eigenlijk niet meer te solliciteren naar een baan die ze echt graag wil. 

Dit zegt Nienke er zelf over: ‘Ik ben zeer positief over de training. Ik kreeg iedere keer weer positieve energie van Eiline. Ze wil dat je je thuis voelt op de locatie, verder boeit ze en wil ze je écht verder helpen. Ze zorgt er ook voor dat er gelachen wordt tijdens de trainingen. De sfeer is hierdoor heel ontspannen. Ik merk dat ik veel aan de training heb. Ik ben bewuster van mezelf en weet hoe vreemde mensen tegen mij aan kunnen kijken. Ook op communicatief gebied heb ik handvatten gekregen die erg belangrijk zijn voor mij in de praktijk. Tot slot ben ik nog steeds blij dat ik de training heb gevolgd met voor mij onbekende mensen.’

Nienke, Rabobank

Communicatietraining groep 'Duidelijk Jezelf'

‘Ik wil me niet langer onzeker voelen over mijn beslissingen’

Henriette startte in november 2018 bij mij in een 1 op 1 Duidelijk jezelf. Ze had net haar contract opgezegd en wilde nu op zoek naar een echte leuke baan. Eentje waarin ze zichzelf helemaal kon laten zien en horen. Want dat laatste ontbrak er te vaak aan waardoor ze niet de stappen zette die ze graag zou willen zetten en ook veel te lang was blijven hangen in haar oude baan.

Dit zegt Henriette er zelf over: ‘In november 2018 ben ik bij Eiline gestart. Mijn behoefte was vooral om meer zelfvertrouwen/me meer zelfverzekerd te voelen. Ik twijfelde vaak aan mijn beslissingen en kwam daardoor niet altijd in actie zoals ik zou willen. We begonnen met een DISC-profielschets. Dit gaf me duidelijkheid in wat mij kenmerkt en hoe anderen mij zien. Van hieruit zijn we gaan werken.

Eiline heeft me geholpen met me bewuster te worden van wat ik denk, voel en wil. De afgelopen maanden hebben mij geleerd dat ik nu inderdaad meer bewust ben van wat ik wil en er ook op tijd naar handel. Ik blijf beter in contact met mezelf. Probeer me niet te laten lijden door “angst”. Ik spreek me vaker uit van wat ik ervan vind en ook wat een reactie met me doet. Het is voor mij een uitdaging om in mijn kracht te blijven en me voortdurend af te vragen wat wil ik. Daar hoort ook bij dat ik beter mijn grenzen moet bewaken in zowel werk- als privé situaties. De sessie met de acteur was een eyeopener. Het was confronterend maar heel verhelderend.

Eiline creëert een prettige en veilige omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn. Ze is betrokken en integer. Een fijne gesprekspartner, open en oprecht. De sessies zijn met een lach en een traan en ik kom er iedere keer weer met energie vandaan.’

Henriette

Reactie op 'Dag werken met acteur'

‘Hoe kan ik ook dominante gesprekspartners meenemen?’

Victoria was begin dit jaar de eerste die zich op mijn nieuwe kantoor in Amersfoort meldde voor een (deel uit) de 1 op 1 coaching Duidelijk jezelf. Ze wilde graag beter leren omgaan met dominante gesprekspartners. Dit zijn mensen die duidelijk en vaak dwingend van zich laten horen in overleggen en in een 1 op 1. Met een DISC-profielschets achterhaalden we eerst de belangrijkste persoonlijke kenmerken en de communicatiestijl van Victoria zelf. We bespraken ook welke reacties zij zelf oproept bij anderen. Vervolgens oefenden we in rollenspellen met behulp van de camera hoe Victoria op haar eigen wijze om kon gaan met de zogenaamde ‘rode’ types zodat ze zich er allebei goed bij kunnen voelen.

Dit zegt Victoria er zelf over: ‘Ik kwam met heel veel plezier bij Eiline. Zelfs op mijn vrije dag. Wat mij vooral heel erg geholpen heeft om mijn doel te bereiken, zijn de rollenspellen. Ook het terugkijken van de camerabeelden na afloop hielpen daarbij. Ik ontdekte gaandeweg dat ik door te spelen met mijn eigen energie meer kon bereiken met en bij dominante gesprekspartners. Ook heel concreet zijn – en dus vooral niet te veel details, waar ik zelf wel gek op ben – helpt bij dit soort mensen. En door dat echt al te oefenen, te voelen en te ervaren, werd het steeds makkelijker om wanneer ik het nodig had het ook te laten zien. Eiline kan goed luisteren en is echt betrokken. En dat laatste straalt echt van haar af’.

Victoria, Victory Development

Persoonlijkheidsanalyse

Menu