Reviews

‘Ik mis de energieke Annemarie van vroeger’

Het lukte Annemarie niet om na een ziekte terug te komen op haar oude energieniveau en zo kwam ze bij mij binnen. Ze voelde zich (te) vaak onvoldoende gewaardeerd/erkend en dat frustreerde haar. Ze wilde weer vol levenslust en vertrouwen leven, werken en genieten.

Dit zegt ze er zelf over: ‘Eiline liet me heel veel oefeningen doen om beter voor mezelf te zorgen en minder vaak het groepsbelang te laten prevaleren. Zo moest ik bijvoorbeeld een lijst maken van de dingen die me energie geven. En dat dan ook daadwerkelijk gaan doen. Ik leerde om me kwetsbaar op te stellen door eerder aan te geven wat ik zelf graag wil in plaats van mee te gaan met de meerderheid. En ik leerde om op een positieve manier aan te geven wat het met me doet als iets niet gaat zoals ik het wil en dat het laten vallen van stiltes daarbij heel effectief kan zijn. Ten slotte leerde ik ook om dingen los te laten, goed is goed genoeg. Ik volg nu meer mijn hart en dat voelt goed’.

Annemarie, De Nederlandsche Bank

(Communicatie)coaching Duidelijk jezelf

‘Ik wil me niet langer onzeker voelen over mijn beslissingen’

Henriette startte in november 2018 bij mij in een 1 op 1 Duidelijk jezelf. Ze had net haar contract opgezegd en wilde nu op zoek naar een echte leuke baan. Eentje waarin ze zichzelf helemaal kon laten zien en horen. Want dat laatste ontbrak er te vaak aan waardoor ze niet de stappen zette die ze graag zou willen zetten en ook veel te lang was blijven hangen in haar oude baan.

Dit zegt Henriette er zelf over: ‘In november 2018 ben ik bij Eiline gestart. Mijn behoefte was vooral om meer zelfvertrouwen/me meer zelfverzekerd te voelen. Ik twijfelde vaak aan mijn beslissingen en kwam daardoor niet altijd in actie zoals ik zou willen. We begonnen met een DISC-profielschets. Dit gaf me duidelijkheid in wat mij kenmerkt en hoe anderen mij zien. Van hieruit zijn we gaan werken.

Eiline heeft me geholpen met me bewuster te worden van wat ik denk, voel en wil. De afgelopen maanden hebben mij geleerd dat ik nu inderdaad meer bewust ben van wat ik wil en er ook op tijd naar handel. Ik blijf beter in contact met mezelf. Probeer me niet te laten lijden door “angst”. Ik spreek me vaker uit van wat ik ervan vind en ook wat een reactie met me doet. Het is voor mij een uitdaging om in mijn kracht te blijven en me voortdurend af te vragen wat wil ik. Daar hoort ook bij dat ik beter mijn grenzen moet bewaken in zowel werk- als privé situaties. De sessie met de acteur was een eyeopener. Het was confronterend maar heel verhelderend.

Eiline creëert een prettige en veilige omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn. Ze is betrokken en integer. Een fijne gesprekspartner, open en oprecht. De sessies zijn met een lach en een traan en ik kom er iedere keer weer met energie vandaan.’

Henriette

Reactie op 'Dag werken met acteur'

‘Hoe kan ik ook dominante gesprekspartners meenemen?’

Victoria was begin dit jaar de eerste die zich op mijn nieuwe kantoor in Amersfoort meldde voor een (deel uit) de 1 op 1 coaching Duidelijk jezelf. Ze wilde graag beter leren omgaan met dominante gesprekspartners. Dit zijn mensen die duidelijk en vaak dwingend van zich laten horen in overleggen en in een 1 op 1. Met een DISC-profielschets achterhaalden we eerst de belangrijkste persoonlijke kenmerken en de communicatiestijl van Victoria zelf. We bespraken ook welke reacties zij zelf oproept bij anderen. Vervolgens oefenden we in rollenspellen met behulp van de camera hoe Victoria op haar eigen wijze om kon gaan met de zogenaamde ‘rode’ types zodat ze zich er allebei goed bij kunnen voelen.

Dit zegt Victoria er zelf over: ‘Ik kwam met heel veel plezier bij Eiline. Zelfs op mijn vrije dag. Wat mij vooral heel erg geholpen heeft om mijn doel te bereiken, zijn de rollenspellen. Ook het terugkijken van de camerabeelden na afloop hielpen daarbij. Ik ontdekte gaandeweg dat ik door te spelen met mijn eigen energie meer kon bereiken met en bij dominante gesprekspartners. Ook heel concreet zijn – en dus vooral niet te veel details, waar ik zelf wel gek op ben – helpt bij dit soort mensen. En door dat echt al te oefenen, te voelen en te ervaren, werd het steeds makkelijker om wanneer ik het nodig had het ook te laten zien. Eiline kan goed luisteren en is echt betrokken. En dat laatste straalt echt van haar af’.

Victoria, Victory Development

Persoonlijkheidsanalyse

‘Ik heb genoten en geleerd!’

Ik vond het erg leuk je vandaag te ontmoeten! Ik heb enorm genoten en geleerd van je workshop.

Inge

Reactie op workshop 'Maak de indruk die je wilt'

‘Ik kan nu echt duidelijk mezelf zijn’

Marsha kwam met het doel om te achterhalen wie ze echt was en wat ze met haar leven wilde. Ze wilde een nieuwe richting op met haar werk en zocht ook naar handvatten hoe ze zichzelf in deze fase puur en zelfverzekerd kon presenteren zodat ze iets zou vinden wat echt bij haar past.

Dit zegt Marsha er zelf over: ‘De training heeft mij enorm veel gebracht. Het is een echte eyeopener geweest. Ik ben mezelf tegengekomen en heb verschillende kanten van mezelf ontdekt. Dit komt vooral door de fijne instelling van Eiline. Door de training heb ik stappen kunnen ondernemen om echt voor mezelf te kiezen en daarmee overtuigend mezelf te zijn. ‘Wat wil ik?’, Waar sta ik?’, ‘Hoe kom ik over?’ en ‘Hoe kan ik dingen het beste aanpakken?’, dat zijn vragen die ik daadwerkelijk tijdens de training beantwoord heb gekregen. Eiline heeft deze niet beantwoord, maar dit heb ik door haar vraagstelling en opmerkingen zelf kunnen doen. De vragen en opmerkingen van Eiline zorgen er voor dat je echt over jezelf gaat nadenken. Ik kan de training echt iedereen aanbevelen. Het is zo fijn om puur met jezelf bezig te zijn. Het heeft mij echt veel zelfkennis gebracht, waardoor ik nu echt ‘duidelijk mezelf’ kan zijn.’

Marsha

Communicatietraining groep 'Duidelijk Jezelf'

‘Hoe kan ik het contact met mijn patiënten verbeteren?’

Timon zat in de opleiding tot huisarts. Hij kreeg vaak de feedback dat hij moet werken aan het contact met zijn patiënten. Zelf wist hij niet waar hij die verbeteringen kon maken. 

Dit zegt Timon er zelf over: ‘Eiline wist de problemen met betrekking tot mijn communicatieve vaardigheden te ontdekken en mijzelf daar ook bewust van te maken. Met diverse oefeningen maakte zij me bewust van bijvoorbeeld mijn eigen gevoelens en gedachten tijdens gesprekken. Ik denk dat ik met Eiline als coach verder kom omdat zij mensen goed kan inschatten, veel kennis van zaken heeft en het gevoel geeft jouw probleem te herkennen en samen er aan te willen werken.’

Timon

(Communicatie)coaching Duidelijk jezelf

Menu