We lijken meer op elkaar dan we verschillen. Allemaal uniek en toch ook zo hetzelfde. Toch ervaren en voelen we dat lang niet altijd zo. We zien vaak vooral wat de ander beter kan dan wijzelf en willen dat dan ook. Of juist niet. Want we vinden ook van bijna alles wel wat. Het lijkt daardoor of er een goed en fout is, maar is dat ook zo? Zijn we niet allemaal hele gewone mensen met hele menselijke acties, gedachten, gevoelens en reacties die ons juist kunnen verbinden als we ze bij onszelf en bij de ander (h)erkennen?

Over van die herkenbare gewone mensendingen gaat de strip Hej, (her)ken je dat?. In de strip volgen we het alledaagse leven van Peer. Peer is een echte ‘peer’, letterlijk vertaald een gelijkgestemde. Hij deelt zijn ervaringen in de verwachting dat wij ons erin kunnen herkennen. Want als de ervaring herkenbaar is, is hoe we er het beste mee om kunnen gaan dat misschien ook wel…

Hej, herken je dat? Over durven dromen
Hej, herken je dat? Over jezelf kunnen/mogen/durven zijn
Hej, herken je dat? Over (te) kritisch naar jezelf kijken
Hej, herken je dat? Over van ik naar wij
Hej, herken je dat? Over het leven
Over wel gelijk duidelijkheid vragen of geven
Hej, herken je dat? Over wel echt naar elkaar kijken
Over je wel (durven) uitspreken
Over jezelf voor de gek houden
Over wel zeggen wat je bedoelt
Over de kerst(perikelen)

Hej, (her)ken je dat?

Hej, (her)ken je dat? geeft weer wat er vaak in gewone situaties gebeurt. Van die hele gewone mensendingen dus. Situaties die we kunnen (her)kennen. Ongemakkelijke, onduidelijke of zelfs lastige situaties die we het liefste zouden willen voorkomen. Het geeft geen pasklare antwoorden. Die bestaan namelijk ook niet, maar door er met elkaar naar op zoek te gaan, ontstaan er wel veel meer mogelijkheden.

Het Hej!-moment

Gedrag herkennen en erkennen is de eerste stap naar nieuwe mogelijkheden. Want als je niet alleen begrijpt maar ook voelt wat er in lastige situaties in een vaak cruciaal moment gebeurt, kan je daarop schakelen. Ik noem dat het Hej!-moment. Omdat ‘Hej!’ is wat ik deelnemers vaak hoor zeggen zodra ze dat moment bij zichzelf of de ander gaan herkennen. Als een soort van aha-moment dus maar ook als hulpje om zichzelf scherp te houden. En omdat de letters van Hej! je – weliswaar vrij vertaald – ook kunnen laten onthouden hoe je ervoor zorgt dat het moment je juist helpt. De H staat voor het Herkennen van gedrag en de bijbehorende signalen die er altijd zijn. De voor het Erkennen dat wat er vaak gebeurt bij jou hoort (of je dat nou wilt of niet). Dat is nodig om het ook los te kunnen en durven laten zodat je iets anders kunt doen. De J rond het af en staat voor het Juichen wat je doet over hoe je de situatie hebt aangepakt, wat de inhoudelijke uitkomst ook is. Je bent immers in contact bent met jezelf en je omgeving en hebt meer grip op ongemakkelijke, onduidelijke of lastige situaties. Alles over het en jouw eigen Hej!-moment lees je hier.

Hej, wat (her)ken jij?

Benieuwd geworden? Bel me gerust of plan hier zelf een gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda in. Direct aanmelden mag natuurlijk ook:). Dat doe je via onderstaande button.

Wat zeggen klanten?