Zeg het hardop en zet jezelf in beweging

‘Volgens mij wordt dit een heel goed jaar!’ Klinkt nogal stellig, hè? Maar toch zeg ik het bewust hardop. En ik weet net als ieder ander niet wat er komen gaat. Ik heb natuurlijk wel plannen en ideeën, maar ik zeg dit vooral omdat ik graag wil dat het een goed jaar wordt. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen om me heen. En door dit ook hardop uit te spreken, roep ik het als het ware die positieve energie op mij en mijn omgeving af. Het is een van de manieren van jezelf programmeren die ik in mijn werk gebruik. Andersom werkt helaas ook: als je negatief naar de wereld om je heen kijkt, zal je die negativiteit ook juist meer zien en ervaren. Maar dat doen we nu dus juist niet.

Maar alleen hardop zeggen wat je graag wilt, is meestal nog niet voldoende. Het is een goed begin, dat wel. Maar je kunt er nog meer aan doen om jezelf gelukkig(er) te maken of te houden. Hoe dan? Ik schreef in mijn blog van november met de titel ‘Niet vergeten!’ al over onze 2 grote basisbehoeften, waarmee je jezelf in balans houdt:

  1. Meer dingen doen waar je echt blij van wordt;
  2. Meer tijd doorbrengen met je naasten, vrienden en familie.

En deze 2 dingen kan je gewoon inplannen. Door bewust in elke week voldoende tijd te maken voor jezelf en je naasten. We weten allemaal dat als je niets doet en het gewoon laat gebeuren, er meestal niets gebeurt. In ieder geval niet datgene waar je op zat te wachten. Dus zullen we zelf een stap moeten zetten in de richting die we willen.

Zo heb ik met een van mijn beste vriendinnen afgesproken om komend jaar elke maand een ding van onze lijst met energiegevers te gaan doen. En ook zakelijk dwing ik mezelf om elke maand een workshop of bijeenkomst te volgen waarmee ik me nog verder ontwikkel als trainer, coach en ondernemer. Nieuwe dingen leren, geeft me namelijk heel veel energie. Zo staat in januari op de planning om een workshop Visueel Communiceren te doen, waarin ik leer hoe ik een boodschap eenvoudig kan tekenen. Supergaaf lijkt me dat. En ook nog eens heel erg handig als trainer die graag werkt met een flip-over.

Ik wens je alle goeds voor jezelf en je naasten. Wat voor fijne, mooie, inspirerende of rustgevende activiteiten plan jij nu al in voor 2019 zodat het echt een goed jaar kan worden?

Groet, Eiline

Vorig bericht
Druk? Je bent je resultaat niet
Volgend bericht
De spreekwoordelijke berg…
Blog

Ode aan mijn pappa

Tja, en dan word je ineens om half 4 uit je bed gebeld door je moeder. ‘Het gaat nu echt…