Doorzetten loont

Ken je dat? Dat je mooie ideeën of plannen hebt, maar er uiteindelijk toch niets mee doet? Omdat je bij nader inzien denkt dat het je toch niet zal lukken. Of omdat een ander zegt dat je het beter niet kunt doen. Of vanwege al die andere beren die je op je weg er naar toe tegen zou kunnen komen…

Zo kwam ik eind vorig jaar op het idee om een kantoor te gaan zoeken. Ik was heel erg enthousiast toen ik de plek waar ik nu zit voor het eerst zag. Ik voelde dat het klopte. Ik zag voor me hoe ik hier zou kunnen werken met mijn klanten. Ik bruiste van energie en ik kon niet wachten om de papieren in orde te maken. Ik stalkte de vrouw die ik daarvoor nodig had omdat ik bang was dat deze bijzondere plek misschien alsnog naar een ander zou gaan. En toen was het rond. Het werd 1 januari en ik richtte mijn kantoor in. En toen was het 7 januari en toen kreeg ik buikpijn. Ik sliep een hele week niet. Ik kreeg geen hap door mijn keel. Wat had ik gedaan? Hoe moest ik al die kosten terug gaan verdienen? Mijn man zei:’Gewoon doorlopen op het pad dat je ingeslagen bent. Doorzetten. Het komt goed’. En dat kwam het ook. Het is 1 maart geweest. Ik heb geen buikpijn meer. En ik maak me geen zorgen meer. Onder andere omdat ik inmiddels al veel leuke nieuwe klanten heb mogen verwelkomen die ik anders niet had kunnen bedienen.

Waarom deel ik dit met jullie? Omdat ik mijn verhaal gelijk is aan dat van zoveel anderen. Ik hoor zoveel mensen met mooie plannen waar niets mee gedaan wordt. Grote plannen zoals een nieuwe baan of voor jezelf beginnen maar ook minder grote plannen zoals meer tijd maken voor je gezin of die ander eens eerlijk vertellen wat je er nou echt van vindt. En ook bij hen bruist het als ze erover nadenken hoe het zou kunnen zijn als ze dat zouden doen. Maar daarna nemen negatieve en angstige gedachten en gevoelens het over en het plan belandt in de prullenbak voordat het tot bloei heeft kunnen komen. ‘Het was te mooi om waar te zijn’, denken we. Maar is dat ook zo? Ik herken de angst die je kunt voelen als je een ‘nieuwe’ stap zet. Hoe alles in je jou tegen wil houden. Ik zie het ook bij mijn kinderen. Zo aarzelde mijn dochter afgelopen week toen ze ineens naar een nieuw skiklasje moest. Ze haakte zelfs een hele middag af. Was boos en verdrietig. Maar ze herpakte zichzelf en sloot alsnog aan. Ze overwon haar negatieve gedachten. Ze zette door. Want ze wist wat haar doel was: mee kunnen skiën met haar broers. En zo werkt het ook. Als je duidelijk hebt waarom je iets (spannends) doet, lukt het je ook om de stap die nodig is door te zetten. Zelfs als je hoofd (en je buik) tegenstribbelen. En als het dan lukt, dan ben je zo blij en trots. ‘En als het mislukt?, hoor ik je denken? Dan ook. Want je hebt je hart durven volgen en je angsten overwonnen. En dat maakt je sterk(er). Altijd.

Welk plan of welke beslissing zou jij eigenlijk moeten doorzetten zodat je komt waar je wilt? In mijn training en 1 op 1 coaching help ik je om duidelijk te krijgen wat je wilt bereiken en hoe je dat stap voor stap kunt realiseren. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Groet, Eiline  

PS: Mijn dochter heeft een prachtige medaille en een heus ‘tochtje’ geskied met haar broers.

Vorig bericht
Doing of being? Wat kies jij?
Volgend bericht
Met andere ogen…