Over wel zeggen wat je bedoelt

Hej, herken je dat? Over wel zeggen wat je bedoelt

We hebben het allemaal wel eens even zwaar, zeker nu. Wat doe jij om jezelf goed te (kunnen) voelen als de situatie of een ander je dat niet brengt? We hebben immers allemaal die super-peer-kracht in ons ook al voelen we m niet altijd. Die helpt om wel te zeggen wat je bedoelt. Lees ook mijn blog ‘(H)erken je zorgen, je bent niet alleen’.

Strip Hej, herken je dat?

We lijken meer op elkaar dan we verschillen. Allemaal uniek en toch ook zo hetzelfde. Toch ervaren en voelen we dat lang niet altijd zo. We zien vaak vooral wat de ander beter kan dan wijzelf en willen dat dan ook. Of juist niet. Want we vinden ook van bijna alles wel wat. Het lijkt daardoor of er een goed en fout is, maar is dat ook zo? Zijn we niet allemaal hele gewone mensen met hele menselijke acties, gedachten, gevoelens en reacties die ons juist kunnen verbinden als we ze bij onszelf en de ander gaan (h)erkennen?

Over van die hele gewone mensendingen gaat de strip Hej, (her)ken je dat?. In de strip volgen we het alledaagse leven van Peer. Peer is een echte ‘peer’, letterlijk vertaald een gelijkgestemde. Hij deelt zijn ervaringen in de verwachting dat wij ons erin kunnen herkennen. Want als de ervaring herkenbaar is, is hoe we er het beste mee om kunnen gaan dat misschien ook wel…

Hej, wat (h)erken jij?

Hej, (her)ken je dat? geeft weer wat er vaak in gewone situaties gebeurt. Situaties die we kunnen (her)kennen. Ongemakkelijke, onduidelijke of zelfs vervelende situaties die we het liefste zouden voorkomen. Het geeft geen pasklare antwoorden. Die bestaan namelijk ook niet, maar door er met elkaar naar op zoek te gaan, ontstaan er wel veel meer mogelijkheden.

Het Hej!-moment

Gedrag herkennen en erkennen is de eerste stap naar nieuwe mogelijkheden. Want als je begrijpt en voelt wat er in het moment gebeurt, kan je daarop schakelen. Ik noem dat het Hej-moment. In het kort. Hej staat voor het Herkennen van gedrag en de bijbehorende signalen die er altijd zijn. De voor het Erkennen dat wat er vaak gebeurt bij jou hoort (of je dat nou wilt of niet) en de J voor Juichen van blijdschap omdat je in contact bent met jezelf en je omgeving en grip hebt op ongemakkelijke, onduidelijke of lastige situaties. Hej, daar wil ik meer over weten!

Benieuwd geworden? Bel me gerust of plan hier zelf een gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda in. Direct aanmelden voor een van mijn diensten mag natuurlijk ook:). 

Vorig bericht
Duidelijkheid van binnenuit
Volgend bericht
Hej! Wat herken jij (nog niet)?