In contact met jezelf en de ander

In contact met jezelf en de ander: hoe doe je dat dan?

Mijn nieuwe site staat live. En ik sta er behoorlijk zichtbaar op. Of ik dat graag wilde? Niet in het bijzonder, maar Sabine Boogaard mijn webbouwster, zei dat het beter was. Dat mijn potentiële klanten en lezers graag een gezicht hebben bij mijn verhaal. En dat snap ik. Dat heb ik zelf ook. Ik wil me graag kunnen herkennen in de ander en het gevoel krijgen dat die ander mij echt begrijpt voordat ik die ander iets toe vertrouw. Daarom sta ik er dankzij de fotografie van Vraaganthea met veel verschillende gezichten op en deel ik ook zo veel mogelijk over mezelf. Zodat je hopelijk gemakkelijk(er) contact opneemt met mij. Maar dat is niet de enige reden voor deze nieuwe site. In mijn werk help ik je in contact te komen met jezelf en de ander. En ook deze nieuwe site kan daar bij helpen. Hoe dan?

De kracht van delen

Ik schrijf bijna wekelijks een blog. In mijn blog lees je over de ervaringen en inzichten van mijzelf en van mijn deelnemers en de mensen die ik ontmoet. Met die verhalen wil ik laten zien en horen dat we meer op elkaar lijken in onze individuele zoektocht dan dat we verschillen. Dat we uiteindelijk allemaal op zoek zijn naar hetzelfde ook al benoemen we dat misschien niet altijd hetzelfde. En dat we door onze verhalen te delen, elkaar kunnen (h)erkennen, inspireren en vaak zelfs helpen. Om ons bewuster te worden van onszelf en wat er leeft bij de mensen om ons heen. Niet alleen die perfecte buitenkant die we vaak laten zien aan elkaar, maar ook wat er nog meer speelt. Zodat we steeds makkelijker de (vaak torenhoge) verwachtingen van onszelf of anderen los durven laten en er gewoon voor elkaar kunnen zijn.

In contact met jezelf en de ander

Dat klinkt allemaal nogal hoogdravend misschien, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Het begint gewoon bij jezelf. Bij eerlijk naar jezelf durven kijken en je bewust(er) worden van waarom je – wel of niet – doet wat je doet. In contact komen met jezelf noem ik dat ook wel. Wat leeft er bij en in je? En wat kan en wil je? Als je dat weet, doe je wat je zou moeten doen, doe je wat je gelukkig maakt en kan je het ook duidelijk overbrengen zodat de ander het begrijpt. Omdat de mist die daarvoor nog voor verwarring zorgde dan weg is. En dan ben je dus gelijk ook al veel meer in contact met de ander. Een mooi recent voorbeeld daarvan was het verhaal van I. die zichzelf een communicatiestijl had aangeleerd die al lang niet meer werkte. Toen hij zich bewust werd wat hij deed en waarom, kon hij zijn communicatie makkelijker aanpassen naar hoe hij het wilde en kwam hij veel beter in contact met zijn omgeving.

In contact met elkaar en met mij

In contact komen en zijn met jezelf en de ander. Daar gaat eiline.nl dus over. En omdat delen daarbij hoort, heeft Sabine extra mooie knoppen gemaakt waarmee je blogs en tips gemakkelijk kunt delen. En wil je iets met mij delen, wil je dat ik iets voor jou deel (ik doe aan ingezonden brieven:) of heb je een gewoon een vraag dan kan je voortaan direct zelf in mijn agenda een telefonisch (kennismakings)gesprek inplannen. Vrijblijvend, zonder – hoge – verwachtingen dus. Of wil je nu wel eens weten hoe je eigenlijk overkomt? Plan dan op dezelfde manier zelf een afspraak in voor een gratis feedbacksessie. Ik geef er elke maand twee weg. 

En jij? Hoe goed ben jij in contact met jezelf en met de ander? Ik help je er graag mee:)

Groet, Eiline

PS: Een van mijn beste blogs van het afgelopen jaar was ‘Niets is wat het lijkt’ over de zogenaamde supermannen en -vrouwen van onze tijd en hoe ook zij niet alles altijd maar kunnen. En lees ook eens mijn eerder blog ‘Praat erover’ over hoe praten je kan helpen om je bewust(er) te worden van jezelf en in contact te komen met de ander.

Vorig bericht
Wat JUST DO IT je brengt
Volgend bericht
Bekijk het anders en RET je eigen leven