Ode aan mijn pappa

Blog

Tja, en dan word je ineens om half 4 uit je bed gebeld door je moeder. ‘Het gaat nu echt niet goed met je vader’. Een uur later blies hij zijn laatste adem uit. Mijn broer, mijn moeder en ik waren erbij. Dat was in de nacht van afgelopen woensdag op donderdag. Ik vind het heel gek om erover te schrijven hier, maar even gek om er niet over te schrijven. Eiline.nl gaat immers over jezelf laten zien. Dan kan ik zo’n belangrijke gebeurtenis in mijn leven daar niet uitknippen. En dat wil ik ook niet. Bovendien verdient hij deze aandacht ook, hij is mijn oorsprong. Door hem ben ik wie ik ben.

En hij past eigenlijk ook perfect bij het gedachtegoed van Eiline.nl. Als er iemand was die zichzelf liet zien, is hij het wel. Iedereen kende hem. En ze mochten hem bijna allemaal graag. ‘Je hebt een hele bijzondere vader gehad’, zei vandaag iemand tegen me. En dat kwam volgens mij doordat hij zichzelf was en precies zei wat hij ervan vond. Altijd. Of het nou wel of niet goed overkwam. ‘Ik bedoel het goed’, zei hij altijd.

Hij wilde ook altijd iedereen helpen. En dat zien wij nu terug. Want wat krijgen wij veel mooie, ontroerende en lieve reacties op het nieuws dat hij is overleden. Iedereen hield van hem om wie hij was en wat hij voor anderen deed. Ook voor mij heeft hij veel gedaan. Zo toonde hij zijn liefde nou eenmaal het makkelijkste. Hoe vaak of hij mij weer eens ergens heen bracht of kwam halen. Al mijn spullen verhuisde naar weer een ander huis of opnieuw de gaatjes kwam boren voor het toilet-bestek en alle schilderijtjes aan de muur. Want dan zat het tenminste recht;). Dat was typisch mijn vader. Van hem heb ik heel veel geleerd. Onder ander dat als je iets doet, doe het dan goed. Maar wat ik vooral van m geleerd heb is dat je goed moet zorgen voor anderen. Ik ben dan ook heel trots op mijn vadertje. En wat zal ik m missen…

Dank voor alle steun, kaartjes, briefjes , bloemen en berichtjes. Dat doet mij-  en mijn familie – echt heel erg goed.

Groet, Eiline

Volgend bericht
Wat vind jij echt belangrijk: ontdek het zelf!