Bekijk het eens anders

Blog, Zelfbewust

Wat is het toch altijd fijn om reacties terug te krijgen op mijn wekelijkse schrijverij. Zo sprak ik afgelopen weekend een dame die me vertelde dat ze m’n blogs altijd met heel veel plezier leest. Dat is natuurlijk al heel leuk om te horen. Maar het werd nog beter. Want toen ik haar vroeg wat ze ervan vond, gaf ze het volgende antwoord: ‘Het laat me altijd weer even anders naar de dingen kijken. Dat al die prestatie en succes maar relatief zijn. Dat je het beste gewoon maar jezelf kan zijn. Niets meer maar zeker ook niets minder’.

Daar word ik dus heel warm van. En niet alleen omdát ze het zei, maar ook vooral om wát ze zei. Ik zal het toelichten. Ik ben de afgelopen tijd heel erg druk geweest met het benaderen van allerlei mensen met de vraag of zij mee willen doen met mijn 3-daagse training ‘Overtuigend jezelf’. Veel mensen reageren heel enthousiast, maar ik krijg ook vaak een reactie in de trant van ‘Oh, heb ik het nodig dan?’ of ‘Kom ik zo onzeker over dan?’. Dat is blijkbaar waar we aan denken als we het hebben over dit soort trainingen. En – even voor de duidelijkheid – ik begrijp dat ook echt wel. Want je zou kunnen denken dat er iets mis met je moet zijn. Waarom zou je anders willen werken aan jezelf? Ik hoorde vandaag op de radio een hele mooie uitspraak van een meisje van een jaar of 10(!) wat misschien een mooi antwoord is op deze vraag:

‘We zijn net een tas, die je af en toe eens ondersteboven moet keren om te kijken of er nog meer in zit’

Over anders denken gesproken. En hij past ook nog eens heel mooi bij de uitspraak van de eerdergenoemde dame dat je niet meer maar zeker ook niet minder dan jezelf hoeft te zijn!

Groet, Eiline

PS: de 3-daagse gaat op 6 oktober a.s. zeker van start, maar er kan best nog iemand bij dus als jij wilt weten of er nog meer in jou zit… meld je dan nu nog aan!

Vorig bericht
Neem een geit en raak m ook weer kwijt
Volgend bericht
Je binnen- en buitenkant