Je binnen- en buitenkant

Binnen- en buitenkant. Apart en toch zijn ze ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want als ze kloppen dan versterken ze elkaar enorm. Als ze niet kloppen dan belemmeren ze je dus ook enorm. We zien dan iets anders dan wat jij wilt laten zien. En daar reageren wij mensen direct op. Een paar voorbeelden. Als je zacht praat dan denken we dat je onzeker bent of twijfelt aan wat je zegt en nemen we je een stuk minder serieus. Als je heel netjes gekleed bent dan zal je ook wel punctueel zijn en ben je waarschijnlijk geknipt voor die administratieve functie. Als je strak voor je uit kijkt, ben je vast arrogant en nemen we je liever niet in vertrouwen. Of het nou waar is of niet. We reageren nou eenmaal heel instinctief als het om indrukken van anderen gaat. Hoe kom je er nou achter of jouw eigen binnen- en buitenkant met elkaar kloppen? Ontdek het zelf in twee simpele stappen.

Stap 1: Schrijf op wat jij graag wilt uitstralen. Hoe wil je gezien worden door anderen? Schrijf alle woorden die bij je opkomen achter elkaar op. Wees niet voorzichtig, schrijf echt op wat je graag bent. En als je het niet goed weet, denk dan eens aan iemand die je heel erg bewondert. Wat straalt hij of zij uit wat jij bewondert?

Stap 2: Stel minimaal 3 mensen de volgende vraag: ‘Wat is de indruk die ik op je maak?’. Je kan deze vraag op papier geven zodat degene aan wie je het vraagt er even over na kan denken. Dat zorgt er vaak voor dat mensen zich ook vrij voelen om alles op te schrijven. Vraag ook of ze aan kunnen en willen geven waardoor het komt dat zij die indruk krijgen. Wat horen en zien ze bij jou? Denk niet alleen aan kleding en hoe je er verder uit ziet, maar ook aan bijv. lichaamshouding, gezichtsuitdrukking, gebaren en je stem.

Ok, je hebt nu al heel wat waardevolle input over hoe jij overkomt op anderen. Als vraag 1 en 2 dezelfde antwoorden opleveren, dan zit het waarschijnlijk wel goed met de indruk die jij maakt. Maar als je ook dingen terughoort waarin jij je niet herkent of juist niet terugkrijgt wat wel belangrijk voor je is, dan is er werk aan de winkel. En met de antwoorden op de tweede vraag over waardoor het komt dat zij een indruk krijgen, kan je vaak zelf gelijk al een eerste stap zetten. Maar wil je meer dan dat en wil je jouw binnen- en buitenkant elkaar echt laten versterken en jouw uitstraling vóór je laten werken? Laat het me dan weten. Ik help je graag! Individueel of in een groep.

Groet, Eiline

Vorig bericht
Bekijk het eens anders
Volgend bericht
Rust!