Duidelijkheid van binnenuit

Duidelijkheid van binnenuit

Dit jaar in quarantaine begonnen en dus even de tijd genomen om vooruit te kijken door het maken van een visionboard voor 2022. Want hoe fijn is het als je – ondanks of juist vanwege alles wat er om ons heen gebeurt – je voor jezelf wel een duidelijke richting en toekomst ziet. Bovendien is bewezen dat alles wat je duidelijk uitspreekt voor jezelf (en naar de ander) vele malen vaker ook echt gebeurt…

Gebruik je intuïtie voor het bepalen van je visie

Een visionboard stimuleert je om die richting vanuit je eigen spirituele intelligentie ofwel innerlijke wijsheid boven tafel te krijgen (die we maar al te vaak onbenut laten). Dat komt doordat je niet begint met het opstellen met doelen vanuit je hoofd, maar eerst in bladen en tijdschriften op zoek gaat naar beelden of woorden die je aanspreken, liefst zonder dat je precies weet waarom. Geef jezelf een uur de tijd hiervoor en ga daarna pas filteren en sorteren. Grote kans dat je een rode draad of thema ziet in alles wat je hebt gekozen. Dit is je visie voor 2022. Leg de grondbeginselen neer, maar plak nog niet. Geef jezelf nu nog een uur om de beelden en woorden die bij deze visie passen nog verder aan te vullen zodat je jouw visie straks echt duidelijk terugziet in het eindresultaat en je board je alleen al door ernaar te kijken je inspireert en helpt om te kiezen voor wat echt belangrijk voor je is.

Van visie naar doelen

Wil je toch ook graag concrete doelen als leidraad, dan vertaal je je visionboard nu alsnog eenvoudig naar SMART doelen en acties. ‘Wat vraagt deze visie van mij – privé en/of op mijn werk – om te doen of te laten?’ is een vraag die je hierbij kan helpen. Spirituele intelligentie is op deze manier helemaal niet vaag of zweverig maar helpt je juist om wat onbewust is concreet te maken zodat het je verder brengt de kant op die je wilt. We kunnen immers veel meer dan (we) denken. Lees hierover o.a. mijn blog Haarscherp waarom je doet wat je doet.

Succes! Ik wens je dat je ook een keer 2 uurtjes over hebt om jouw eigen visionboard te maken. En wil je een keer over jouw eigen richting sparren? Wees welkom, ik ben bijna weer uit quarantaine en online kan natuurlijk ook!

Groet, Eiline

Vorig bericht
Hej, herken je dat? Over de kerst
Volgend bericht
Hej, herken je dat? Over wel zeggen wat je bedoelt