Hoe stel ik de juiste prioriteiten?

Blog, Zelfbewust

Ik sta weer aan. De scholen zijn begonnen en ik dus ook. Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar voor mij voelt deze periode een beetje als oud & nieuw. Ik zit vol mooie plannen en doelen voor de komende 4 maanden. Ik kijk er naar uit, maar ik zie er tegelijkertijd tegenop. De tellers staan voor mijn gevoel weer op nul en ik wil het jaar graag mooi en goed afronden. Zakelijk en privé. Hoe stel ik nou de juiste prioriteiten, zodat ik mijn doelen ook haal?

Druk, drukker, drukst

Ik ben niet de enige die er zo in zit. Ik hoor mensen om me heen praten over de targets die ze graag willen halen, een reorganisatie, een plan wat bij voorkeur voor het eind van het jaar uitgerold moet worden, de zoektocht naar een nieuwe baan… En niet alleen op werkgebied begint alles weer. Ook privé gaat het weer van start met alles wat daar bij hoort zoals sport, vereniging, kerk en natuurlijk de sociale verplichtingen met familie en vrienden. Druk, druk, druk zijn we dus weer als we niet opletten en geen prioriteiten stellen. Een mooi moment dus om juist nu weer even te bedenken waar je je tijd echt aan wilt besteden de komende maanden. Op je werk, privé of misschien wel voor allebei. 

Jouw eigen kompas om te kiezen

Wat mij hierbij altijd helpt, is teruggaan naar mijn kernwaarden. Wat is nou eigenlijk het allerbelangrijkste in mijn leven? Wat wil ik betekenen in mijn leven? En helpen al die activiteiten die ik nu doe me daarbij of vallen er dan gelijk al een aantal af? Het antwoord op deze vragen geeft mij richting en helpt me te kiezen wat ik wel en wat ik vooral ook niet doe.Waar ik wel naar toe loop en waar vooral ook niet. Het is mijn kompas.

Ontdek jouw eigen kernwaarden eenvoudig zelf

Heb jij jouw kernwaarden en daarmee jouw prioriteiten voor de komende periode al scherp? Ik heb een mooie oefening liggen waarmee je ze zelf thuis boven tafel kunt halen. Mail me gerust als je deze wilt ontvangen of als je wilt dat ik je erbij help.

Groet, Eiline  

Vorig bericht
Over de stok
Volgend bericht
Verras jezelf