We weten veel meer als we ook voelen

Ik heb sinds een maand een nieuwe (bij)baan! Huh, echt waar?’, zie ik de meesten denken als ik het vertel. ‘Wat dan? Jij hebt toch al baan, een bedrijf zelfs?’. Ja dat is helemaal waar. Ik heb inderdaad al fantastisch werk en wat ik nu ben gaan doen, lijkt dan misschien ook helemaal niet bij me te passen, maar is dat eigenlijk ook zo? 

We denken alles te weten

Ik was de vacature al veel vaker tegengekomen. Telkens voelde ik een klein, soms middelgroot vlindertje in mijn buik kriebelen als ik m las. Om die vervolgens snel weer de kop in te drukken. ‘Ik heb hier helemaal geen tijd voor. Ik heb geen ervaring. Ik kan in dezelfde tijd veel meer verdienen door gewoon te doen wat ik al doe. Heb ik hier nou voor gestudeerd?’. En nog heel veel van dit soort negatieve gedachten weerhielden mij ervan om actie te ondernemen. Maar de vacature bleef vasthoudend om mijn aandacht vragen. De vraag was alleen of ik het lef had om er wat mee te doen.

We weten veel meer als we ook voelen

En dat lef had ik. Ook al duurde het bijna 3 maanden voordat ik Emilie voorzichtig mailde dat ik wel een kop koffie wilde komen drinken om kennis te maken. Na een proefmiddag wisten we het allebei. Dit klopt. En daarom adviseer ik nu een dag per week de klanten van kleding- en lifestylewinkel Liberty, zet een kopje koffie voor ze als ze dat willen en houd de winkel netjes en schoon. Ik word blij van het contact met de klanten en maak lol met mijn collega’s. Maar bovenal ben ik trots op mezelf dat ik wel geluisterd heb naar mijn gevoel en een eerste stap heb gezet, waardoor ik nu weet dat dit ook bij me hoort.

Durf (ook) te voelen wat je ergens van vindt

We denken vaak dat we alles met ons hoofd moeten begrijpen, maar we weten veel meer als we ook voelen. We zijn niet alleen maar wie we denken te zijn. Of wat we kunnen en hebben (bereikt). We zijn gelukkig ook niet wat anderen van ons verwachten of denken. We zijn vooral wie we willen – en durven – te zijn. En dat ontdekken we meestal niet met ons hoofd, maar vooral met ons hart en onze onderbuik. Dat ontdekken we door ook te voelen wat we ergens van vinden. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Want alleen dan weten we meer dan we met ons hoofd kunnen begrijpen en ontdekken we wie we echt zijn zodat we er meer en meer naar kunnen gaan leven.

Wie ben jij?

Ben jij wie je wilt zijn? In mijn training en coaching werken we niet alleen aan je communicatieve vaardigheden, maar krijg je ook de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen. Zodat je duidelijk jezelf kunt zijn omdat je weet wie je bent, wat jij echt belangrijk vindt en waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Benieuwd hoe dat werkt, boek hier direct een gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda in en je voelt en weet(!) dus gelijk ook of wij ook bij elkaar passen:). We weten immers veel meer als we ook voelen.

Groet, Eiline

Vorig bericht
Nieuwsbrief All Inclusive
Volgend bericht
Hej, herken je dat? Over het leven